A természetből a legjobbat
Sokszínűség és ízek újabb
és újabb dimenziókban

Malátatermékek az IREKS-nél: Mindent egy kézből

Az IREKS egyedülálló az ágazatban: A maláta- és malátakivonatgyártás minden egyes fázisa nálunk történik – a nyersanyagok kiválasztásától a késztermékig. A malátagyártás során szerzett tudásunk és tapasztalatunk több mint 150 éves és biztos alapot nyújt nekünk.

Malátatermékek használata elsősorban íz- és aromafokozás céljából történik. Búzatermékek mint kenyér, zsemle és bagett, ill. rozstermékek mint teljes kiőrlésű kenyér összetevői. Fontos alapanyag továbbá krékerek, snack-ek, kétszersültek és grissini előállításában.

Az IREKS világos és sötét, folyékony állagú malátakivonatai a gyártási folyamt során beállított különböző hőmérsékleteknek köszönhetően kapják meg végső színüket. Az IREKS porállagú malátakivonataihoz - melyből világos és sötés szintén létezik - hordozóanyagként malátalisztet vagy más gabonát kevernek.

De lássuk, hogyan definiálja az IREKS a malátakivonatot? Koncentrált, nem enzimaktív vizes kivonat, mely tartalmazza az összes vízben oldódó komponenseket úgymint cukor, fehérje, ásványi anyagok, íz- és zamatanyagok.

Mivel a malátakivonatok tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és az élesztő számára természetes táplálékot, megfelelő környezetet képeznek az optimális tésztához, jobb fejlődést és kellemes bélzetszínt biztosítva.

A malátakivontaban található további alkotórészek mint dextrinek és hasonló cukrok nemcsak az ízre, hanem a tészta állagára és a frissességre is pozitív hatással vannak. Kekszek esetében pl. javítják a törhetőséget, csökkentik a morzsálódást.

Nemcsak a sütőiparban használnak malátát! Akiemelkedő minőségű IREKS-Sörmaláta vnémet és osztrák sörfőzdék fontos alapanyaga. Emellett csokoládé, bonbon, forró italok és malátakávé gyártásakor is használják.

Szeretne többet megtudni malátatermékeinkről? Bátran lépjen kapcsolatba velünk! Szakembereinkkel közösen megtaláljuk Önnek az optimális megoldást.

IREKS ARTISAN MALT

Búza malátacuvée mézzel. Széleskörű alkalmazás: kenyér, péksütemény. E-szám mentes. Hagyományos sütőszerekkel kombinálható, hideg tésztavezetésre is alkalmas.
Adagolás: 5 -20 %  |  25 kg papírzsák

AROMAPASZTA

Prémium termékek ízének és állagának javítására, pl. császárzsemléhez. Paszta állaga megkönnyíti a bemérést, alkalmazása bármilyen sütőszer, illetve ingadozó lisztminőség mellett is kiváló ropogós - ress héjú, egyenletes, aromás bélzetű, hosszan friss készterméket eredményez. Főként búzalisztből készített termékekhez.
Adagolás: 1 - 2 %  |  10 kg műa. vödör

DIAMALT

Az 1901-ben kidolgozott recept és a mai modern kutatások alapján tökéletesített, klasszikus, diasztáz hatású malátakivonat. A terméknek aromás ízt, finom ropogós héjszerkezetet és étvágygerjesztő küllemet biztosít.
Adagolás: 1 - 2 %  |  15 kg műa. kanna

BACKEXTRAKT

Árpamaláta kivonat sütőipari termékekhez.
Adagolás: 1 - 3 %  |  15 kg műa. kanna

CRAFT MALT

Malátacuvée: különleges malátákból készült keverék sütőipari termékekhez.
Adagolás: 15 %  |  25 kg kanna

MALÁTA KIVONAT

Pörkölt árpamalátaliszt rozs, rozsos, magvas és barna kenyerek ízének, héjszerkezetének javításához.
Adagolás: 1 - 3 %  |  25 kg papírzsák

MALT X 70

Pörkölt búzaliszt.
Adagolás: 0,2 - 3 %  |  20 kg papírzsák