A természetből a legjobbat
Újdonságok az IREKS-től:
Világszerte naprakészen

ÚJDONSÁG!
VITD: D-vitaminban gazdag pékáruk

A D-vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet megfelelő működéséhez!

  • A D-vitamin számos funkciót lát el a szervezetben.
  • Elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez.
  • Erősíti az immunrendszert, a csontokat, fogakat és támogatja izmainkat.
  • A nem megfelelő bevitel D-vitamin hiányhoz vezethet, ennek tünetei többek között a fáradtság, hangulatingadozás, immunrendszer gyengesége, csontfájdalmak, fogproblémák.

Sokan alábecsülik fizikai szükségleteiket és tudtukon kívül D-vitamin-hiányban szenvednek.

Mi jelent D-vitamin forrást számunkra?

  • Ha elegendő (!!) napfény éri a bőrünket, szervezetünk képes UV-B sugárzás segítségével D-vitamin-t előállítani, kb. a szükséglet 80-90%-át.
  • Táplálkozással kb. a napi igényünk 10-20%-át pótolhatjuk, ez azért csak ennyi, mert kevés olyan természetes élelmiszer létezik, amely magas D-vitamin tartalommal bír (pl. tengeri halak, belsőségek, gomba, tojás).

A probléma tehát leegyszerűsítve az, hogy egyáltalán nem ér bennünket elegendő napfény és a táplálékkal sem jut szervezetünkbe megfelelő mennyiségű D-vitamin.

Tehát pótolnunk kell a D-vitamint!

Új termékünk, a VIT D, egy olyan sütőipari keverék, melyből D-vitaminban gazdag tönkölyös sütőipari termékeket állíthatunk elő.

  • A keverék fontos összetevője a tönkölyliszt, tönkölykovász és tönkölymaláta töret.
  • A benne található inaktív D-vitamin tartalmú élesztőnek köszönhetően a termékek D-vitaminban gazdag pékáruknak nevezhetők, amennyiben a termékek szigorúan a megadott receptekkel készülnek.
  • Ezeket a pékárukat könnyű beépíteni a napi étrendbe, táplálkozásunkba, így hozzájárulnak napi D-vitamin igényünk kielégítéséhez.
  • Már 100 g VIT D pékáru elfogyasztása fedezi a napi beviteli érték 32%-át.

A D-Vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához. (432/2012/EU rendelet)
A D-Vitamin hozzájárul a normál fogazat fenntartásához.
(432/2012/EU rendelet)
A D-Vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. (432/2012/EU rendelet)

Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:

TÖNKÖLYÖS CIPÓ   

Energia 1238 kJ/294 kcal
Zsír 8,1 g
amelyből telített zsírsavak 1,5 g
Szénhidrát     42,2 g
amelyből cukrok 3,6 g
Rost 4,6 g
Fehérje 10,8 g
1,2 g
D-vitamin
32 %-a a napi beviteli referenciaértéknek)

1,6 mikrogramm

 

TÖNKÖLYÖS VEKNI  

Energia 1238 kJ/294 kcal
Zsír 8,1 g
amelyből telített zsírsavak 1,5 g
Szénhidrát     42,2 g
amelyből cukrok 3,6 g
Rost 4,6 g
Fehérje 10,8 g
1,2 g
D-vitamin
32 %-a a napi beviteli referenciaértéknek)

1,6 mikrogramm

 

TÖNKÖLYÖS ZSEMLE 

Energia 1019 kJ/242 kcal
Zsír 4,88 g
amelyből telített zsírsavak 0,69 g
Szénhidrát     37,99 g
amelyből cukrok 0,69 g
Rost 5,49 g
Fehérje 8,72 g
1,35 g
D-vitamin
32 %-a a napi beviteli referenciaértéknek)

1,6 mikrogramm

Receptekért, információért forduljon bizalommal szaktanácsadóinkhoz!