A természetből a legjobbat
Újdonságok az IREKS-től:
Világszerte naprakészen

SCHAUMTRAUM

ÚJDONSÁG!

Egyszerű alkalmazás, finom, könnyed és mégis stabil hab:

A SCHAUMTRAUM-ból és vízből egyetlen lépésben felhasználásra kész fehérjehabot készíthet, a tojásfehérje megfelelő felverődése és a cukorszirup időigényes készítése nem okoz gondot többé. Az alapanyagok megválasztása és a termék innovatív összetétele tökéletes habfelverődést garantál. A mindig állandó minőség tartósan stabil habot eredményez.

Az eredmény: pillanatok alatt csodálatosan kemény fehérjehab:

  • amely vágható,
  • tartósan stabil,
  • flambírozható.

Tökéletesen alkalmas tojásfehérjével készült felvertek, tojáshabos készítmények, rolók, sütemények bevonására, töltésére, díszítésére.

Schaumtraum.pdf

Az alapanyag felhasználói előnyei és a végtermék tulajdonságai:

  • Kényelmes felhasználás - nincs cukorszirupfőzés!
  • SCHAUMTRAUM + víz = felverjük, kész!
  • Adagolás: 1 kg SCHAUMTRAUM + 0,5 l víz
  • Egy alaprecept – változatos felhasználás.
  • Jellegzetes tojáshabos termékek bonyolult munkafolyamatok nélkül.
  • Habcsókos piték, habrolók, torták, tart-ok, kardinális szelet, stb. készítésére.
  • Kis mennyiségű habmassza készítésére is alkalmas.
  • Tökéletes stabilitás akár több napon át.
  • A tárolás alatt a habban lévő cukor nem kristályosodik vissza, nem esik össze,
    nem lágyul el és nem szárad ki.
  • Fagyasztható és gond nélkül felolvasztható.
  • Hűtéskor nem lágyul vissza.

Íme kedvenc SCHAUMTRAUM receptünk!

Mákos-vaníliás makron

 

Alaprecept 20 db makron készítéséhez:

Tészta:

SCHAUMTRAUM 0,400 kg
Víz 0,200 kg
MÁKTÖLTELÉK
citromos ízesítéssel 50%
0,150 kg

Krém:

QIMIQ WHIP 0,200 kg
Kristálycukor 0,020 kg
VANÍLIÁS ÍZŰ KRÉMPOR 0,050kg
Víz 0,125 kg
Összesen 1,150 kg


Technológia:
A SCHAUMTRAUM-ot elkeverjük a 25 - 30 ºC-os vízzel és  5-6 perc alatt kemény habot verünk belőle. Spatula segítségével hozzákeverjük a MÁKTÖLTELÉKET. Simacsöves nyomózsákkal dresszírozzuk majd sütjük. A QIMIQ WHIP-et a kristálycukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a bekevert VANÍLIÁS ÍZŰ KRÉMPORT. A krémmel betöltjük a makron alsó részét, majd a tetejét is ráhelyezzük.

Sütési hőmérséklet 190 ºC
Sütési idő 13 - 15 perc

 

További receptekért, termékinformációért, bemutatósütésért forduljon bizalommal szaktanácsadóinkhoz!