A természetből a legjobbat
Üdvözöljük
az IREKS világában
Magyarul> RÓLUNK> Az IREKS-STAMAG Kft. története

A IREKS-STAMAG Kft. története

Az 1989-ben bejegyzett vállalkozás, a Stamag-Gabona Kft. fennállásának első évében a késztermékek importja volt meghatározó. A vállalkozás neve a két alapító nevét rögzítette: Stamag: Stadlauer Malzfabrik Aktiengesellschaft és Komárom-Esztergom Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat.

1991-ben, amint az igények a minőségi sütőipari alapanyagok iránt rohamosan emelkedtek és a gyártási feltételek is megoldódtak, megindulhatott az első adalékanyagok gyártása.

Két alapterméke, a BMU (Backmittel Ungarn: magyarországi sütőszer) és a BFK (búza fehér kenyér) egyaránt jelentettek újítást, valamint a cég további fejlődéséhez is irányt mutattak.

Az egyre növekvő termelés gyorsan kinőtte, a malom árnyékában lévő keverő- és raktárkapacitást, 1995-től egyre többször vetődött fel a bővítés igénye, amelyhez külföldi tőke kellett.

1996. július 1. - től a vállalkozás 100 %-os külföldi tulajdonba került, amikor Komárom-Esztergom Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat tulajdonrészét megvette a németországi IREKS GmbH Johann Ruckdeschel Et Söhne, Kulmbach

Az elért eredmények, melyeket a tulajdonosok, helyben kamatoztattak, további beruházásokat tettek lehetővé: 1999 - ben 580 m2-es alapanyagraktár, 2000. szeptemberében az Oktatási Központ és a Bemutató pékség.

2010 - ben újabb beruházás vált szükségessé, melynek során felépült az új, rendezvények befogadására is alkalmas, igény szerint tovább bővíthető 667 m2 irodaépület.

A raktárkapacitások bővítése is időszerűvé vált, új Logisztikai központ létesült 10 m belmagasságú, 770 m2 alapterületű, 1020 raklap férőhelyes raktárral és 130 m2-es elosztóhellyel. Ennek köszönhetően jócskán megnövekedett a komissiózási produktivitás és a raktárkezelési hatékonyság.

A beruházások rugalmas, hatékony munkavégzést biztosítanak modern körülmények között, minden eszközzel felszerelt munkaállomásokon, a partnerek és a piac egyre növekvő igényeinek maximális figyelembevételével.