A természetből a legjobbat
Újdonságok az IREKS-től:
Világszerte naprakészen
Magyarul> ÚJDONSÁGOK> Vegán: több mint egy trend!

Vegán: több mint egy trend!
4 új alapanyag vegán süteményekhez!

Vegán alapanyagokkal bővítettük termékszortimentünket. A VEGÁN KEVERT OMLÓS, a VEGÁN WHIP, a SCHOGETTE krém és TOPGLANZ Felületi zselé a tej, tojás és méz hozzáadása nélküli kínálat kialakításában lesz segítségükre.

Néhány éve trendnek indult, mára modern életmód formává fejlődött: egyre többen kerülik tudatosan az állati eredetű élelmiszereket és térnek át vegán étrendre.

A kifejezést a hétköznapok során gyakran szűkebb értelemben, a vegán étrendre használják, noha a vegánság valójában egy világnézet és életmód, aminek legfőbb szempontja az állatok életének és jóllétének védelme.

Táplálkozási szempontból - a vegán pékáruk és sütemények esetében is – ez az jelenti, hogy az előállítás során nem használunk még közvetett módon sem állati eredetű összetevőket, mint tej, tojás, méz, vaj.

Sok pékáru eredendően vegán, de ilyen szempontból eddig kevesebb figyelmet fordítottunk rájuk. Viszont különösen a sütemények területén jelent legfőképpen kihívást az állati eredetű összetevők (pl. vaj, tojás vagy tejszín) kerülése.

IREKS_Dreidoppel_Vegán sütemények

Van-e jelenleg érvényben lévő előírás a vegán élelmiszerek jelölésére vonatkozólag?

Jelenleg sem az EU-ban, sem Magyarországon nincs jogi meghatározás a „növényi alapú” vagy a „vegán” élelmiszerekre vonatkozóan. A vegán élelmiszerek definiálásán még dolgoznak, általánosságban irányadónak az alábbi irányvonalat tartják a különböző intézmények:

Röviden: Vegán az az élelmiszer, melynek előállítása során nem használunk még közvetett módon sem állati eredetű összetevőket.

Számos termékünk vegán a kínálatunkban! Terméklistával, információval, receptekkel kapcsolatban szaktanácsadóink állnak szíves rendelkezésükre.