A természetből a legjobbat
Sokszínűség és ízek újabb
és újabb dimenziókban

Kovász: Egy kis „plusz“ a minőség és íz érdekében

A kovásznak döntő szerepe van a kenyérgyártásban. A kovászt tartalmazó termékek a fogyasztók körében is keresettebbek: nagyon jó a minőségük és különleges az ízük.

Az IREKS az évtizedek során magas szakmai kompetenciát alakított ki a kovászgyártás terén.

Kovászainkat saját gyártással a klasszikus 3 lépcsős kovászolással állítjuk elő. Ellenőrzött baktériumtörzsek használata és a kovászgyártás szakaszainak szigorú felügyelete kizárják a hibalehetőséget és kiemelkedő minőségű kovászok gyártását eredményezik.

Egy kis plusz

Szárított kovászainkkal készült pékáruk és kenyerek a klasszikus kovászolt péktermék karakterét hordozzák. Így jelentenek egy kis „pluszt" a minőség és íz terén:

  • Optimális tésztafeldolgozás
  • Jobb szeletelhetőség
  • Hosszabb frissesség
  • Kellemes aranybarna szín
  • Kitűnő, aromás íz

Búzaliszt alapú természetes kovászunk az IREKS BÚZAKOVÁSZ, az IREKS-VOLLSAUER pedig rozslisztbázisú.

Ezenkívül saját gyártású kovászaink számos sütőipari keverékünk minőség és aromakomponenseit alkotják.

Lievito Madre

2021-ben tovább bővítettük kovászkészítés terén sütőipari szakértelmünket és kompetenciánkat: dél-tiroli Meraner Mühlével együtt az IREKS közös vállalkozást alapított, megalakult a MONDO LIEVITO MADRE S.r.l.

A joint venture bejegyzésével olyan erőforrások és szakmai tapasztalatok egyesültek, melyek lehetővé tették, hogy meginduljon a közös munka: innovatív kovásztermékek fejlesztése és gyártása.

Szortimentünkben a kíméletes eljárással porított Lievito Madre különféle összetételekben kapható - tisztán vagy kitűnő cuvée formájában. Speciális csomagolásban értékesítjük a termékeket recept- és marketingtámogatással.

Lievito Madre választékunkról ide kattintva tájékozódhat: a MONDO LIEVITO MADRE termékcsalád

Szeretne többet megtudni kovászainkról? Bátran épjen kapcsolatba velünk! Szakembereinkkel közösen megtaláljuk Önnek az optimális megoldást.

BÚZAKOVÁSZ KÉSZÍTMÉNY

Könnyen mérhető, folyékony állagú tésztasavanyító anyag. Biztosítja a kívánt savfok elérését. A kenyérnek aromás ízt, ropogós héjszerkezetet biztosít.
Adagolás: 1 - 4 %  |  12,5 kg műa. kanna

BIO KOVÁSZKÉSZÍTMÉNY

Bio sütőszer búza-, rozs - és rozsos kenyerekhez.
Adagolás: 1 - 3 %  |  12,5 kg műa. kanna

IPARI KOVÁSZ (TEIGSAUER)

Természetes rozskovászból előállított pasztaállagú tésztasavanyító anyag, amely a savanyításhoz szükséges tejsavat és ecetsavat optimális arányban tartalmazza. Segítségével a kovászolás munkafázisa megtakarítható, a hagyományos kovász savfoka beállítható. A benne található kenyérfűszer jó ízt biztosít a terméknek.
Adagolás: búzakenyérhez: 0,5 - 1 % rozskenyérhez: 2,2 - 3 %  |  9 kg műa. vödör   |  30 kg műa. vödör

P.S. SÖTÉT (PROTOSAUER DUNKEL)

Sötét rozslisztből készült szárított, porított kovász. Minden rozs-, rozsos, magvas, illetve barna kenyér előállításához kiválóan használható. Tartós frissességet, kellemes ízt és aromát biztosít. Rugalmas, stabil tésztaszerkezetet ad, ezáltal kiváló kelesztéstűrést biztosít.
Adagolás: 3 - 5 %  |  25 kg papírzsák