A természetből a legjobbat
Szolgáltatásaink - számunkra az igazi partneri viszony megtestesítői

    
AZ IREKS-STAMAG Kft. PÁLYAORIENTÁCIÓS PROGRAMJA

Az IREKS-STAMAG Kft. régóta kiemelt feladatának tekinti a pék és cukrász szakmák népszerűsítését és ezzel kapcsolatban a tanulók tájékoztatását, így Komáromban évek óta fogadjuk iskolák pályaválasztó tanulóit.

AZ IDEI TANÉVI PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP SZAKMAI PROGRAMJA INNEN LETÖLTHETŐ:

Pályaorientációs nap szakmai program

Az IREKS VEVŐKÖZPONT mint pályaorientációs helyszín

A pályaorientációs szakmai napokon „SZAKMAKÓSTOLÓ” alkalmával bevonjuk a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a munkafolyamatokba és egy érdekes, gyakorlatias és sokrétű program keretében megismertetjük velük sütőipari tevékenységünket.

„SZAKMAKÓSTOLÓ” program tartalma:

 • MÚLT – JELEN – JÖVŐ:
  az IREKS-STAMAG Kft. történetének bemutatása modern médiaeszközökkel: egyik legkedveltebb programpont a gyerekek körében. Az óriás kivetítőn futó médiatartalmakon keresztül ugyanis a sütőipari történelemtől kezdve a termelésen át és az itt gyártott alapanyagok keresztül egy egészen elképesztő High-tech technológiát ismerhetünk meg a videóban.
 • ÜZEMLÁTOGATÁS:
  Elvisszük őket üzemlátogatásra: bepillantunk a labor, gyártás, logisztika mindennapi életébe.
 • ÉLMÉNYSÜTÉS:
  A diákok igény szerint élménysütésen is részt vehetnek: a pizzakészítés, kalácssütés szintén nagyon népszerű program például.
 • SZAKMAI ELŐADÁS közérthetően:
  Szakembereink előadást és termékbemutatót tartanak az egészséges táplálkozást támogató sütőipari termékek alapanyagairól és gyártásáról.
 • PÉK- ÉS CUKRÁSZMŰHELY BEMUTATÁSA:
  Modern pék- és cukrászműhelyünkben, fagylaltstúdiónkban bemutatjuk a sütőiparban használt berendezéseket, eszközöket.
 • ELLÁTÁS:
  A program snackebédet, süteményt, frissítőt tartalmaz.
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK:
  A pályaorientációs nap zárásaként – külön egyeztetéssel! - lehetőség van a közelben megtalálható Monostori Erőd, Sütőipari Emléktár / Kenyérmúzeum, valamint a Csillagerőd meglátogatására.
Támogatjuk a pék, cukrász szakmák megbecsülését, a szakma szeretetét.

Célunk:

 • TÁJÉKOZTATÁS:
  Információt nyújtunk a szakterületről az érdeklődő továbbtanulók részére, ezzel is elősegítve a továbbtanulással kapcsolatos döntésüket.
 • NÉPSZERŰSÍTÉS:
  Népszerűsíteni kívánjuk a pék és cukrász szakmákat.
 • LEHETŐSÉG:
  Lehetőséget adunk egy modern élelmiszeripari gyártó meglátogatására, a vállalkozás sokrétű tevékenységébe való bepillantásra: laborháttér, kutatás & fejlesztés, pék-, cukrász és fagylaltműhely, gyártás, logisztika.
 • EGYÜTTMŰKÖDÉS:
  Együttműködünk pályaválasztási és pályaorientációs feladatokban illetékes szakképző intézményekkel, szervezetekkel, iskolákkal, szakemberekkel.
 • MEGOLDÁS SZAKEMBERHIÁNYRA:
  Szeretnénk előre mozdítani a szakemberhiány mérséklését hosszú távon.
 • SZAKMASZERETET:
  Támogatjuk a pék, cukrász szakmák megbecsülését, a szakma szeretetét.

Kapcsolat:

Az IREKS – STAMAG Kft. pályaorientációs programjával kapcsolatban információ és egyeztetés:

Vikor Eszter
Tel.: +36 – 34/343-386
Mobil: +36 – 30/384-2863
E-mail: eszter.vikor@ireks.hu

 

IREKS – STAMAG Kft.

Az IREKS – STAMAG Kft. egy magyarországi sütőipari alapanyag gyártó, duális gyakorlati képzőhely és szakmai rendezvények helyszíne. Célunk a sütőipari vállalkozások versenyképességének erősítése, a szakképzés támogatása, az egészséges, biztonságos alapanyagok megismertetése, folyamatos biztosítása napi munkájukhoz.

Komáromi központunkban akkreditált pék, pék-cukrász, cukrász képzőhely működik. Szakoktatóink, élelmiszer mérnökeink, marketing részlegünk munkatársai, a szakma iránt érdeklődő tanulóknak, vállalkozóknak, a felnőttképzés után érdeklődőknek, egyetemi hallgatóknak adnak lehetőséget tapasztalatszerzésre.

Munkatársaink szinte legtöbbjével hosszú évek óta együtt dolgozunk, képzésükre, szakmai munkájukra, mindennapjaikra nagy figyelmet fordítunk. Felelős gyártóként az egészséges, változatos táplálkozást, élménygasztronómiát szolgáljuk. Alapanyagainkat, márkatermékeinket (IREKS, GELATOP, DREIDOPPEL) a legmagasabb fokú élelmiszerbiztonsági körülmények között gyártjuk.

2019-ben megnyitott IREKS VEVŐKÖZPONTUNK pályaorientációs helyszínként is fogadja a pályaválasztás előtt álló érdeklődő fiatalokat.