A természetből a legjobbat
Újdonságok az IREKS-től:
Világszerte naprakészen

VEGGIEKORN. Nem csak vegánoknak.

Történjék egészségügyi okokból vagy meggyőződésből, egyre több fogyasztó ügyel tudatosan a táplálkozására. A különleges táplálkozási célú élelmiszerek, mint pl. laktózmentes tejtermékek, gluténmentes pékáruk vagy vegán termékek piaca ennek köszönhetően évről-évre növekszik.

Az élelmiszer allergiában vagy érzékenységben szenvedő fogyasztók mellett egyre jelentősebb az állati eredetű terméket elutasítók száma.

A vegán életmód szerint élők, amely vegetarianizmus egyik irányzata, semmiféle állati eredetű terméket nem fogyasztanak.

Maga a vegetarianizmus fogalom latin eredetű. A latin vegetare felélénkülést jelent. Alap esetben vegetáriánusok növényi eredetű élelmiszerek mellett csak olyan élelmiszereket fogyasztanak, amelyek élő állatoktól származnak: pl. tojás, tej, sajt, joghurt és más tejtermékek. Hús és hal nem szerepel a táplálkozásukban.

A vegetarianizmus több formában létezik, aszerint, hogy a húson kívül mely ételek fogyasztását mellőzik:

A vegánok a legszigorúbbak: semmilyen állati eredetű ételt nem esznek, nem fogyasztanak tejet, tejtermékeket, sajtot, tojást, sőt mézet sem.

A laktovegetáriánusok a növényi ételek mellett különféle állatok tejét és az abból készült tejtermékeket is fogyasztják.

Az ovo-lakto-vegetáriánusok a növényi ételek mellett tojást is esznek.

Az állati eredetű termékektől mentes táplálkozás iránti érdeklődés természetesen a pékségeket is érinti: főleg a vegán pékáruk vonatkozásában.

Az értékes összetevőkből álló VEGGIEKORN teljességgel kielégítik a vegán táplálkozásfilozófia által támasztott követelményeket. A belőle készített pékáruk nem tartalmaznak állati eredetű komponenseket és emellett élesztő nélkül készülnek, így a veganizmustól függetlenül más speciális étrendbe is beilleszthetők:

  • vegán
  • élesztőmentes
  • élelmi rostban gazdag
  • laktózmentes

(Laktóz tartalom kevesebb mint 0,1 g/100 g)

Fő összetevőinek (napraforgó, lenmag, tökmag, szezámmag, zabpehely, rozsmagvak, tönköly), finom ízének, kellemes, szaftos bélzetének köszönhetően ideális alternatíva a teljes kiőrlésű pékáru kedvelőinek és támogatja az élelmi rostban gazdag táplálkozást.

A termékkel kapcsolatban további információval szaktanácsadóink állnak rendelkezésükre.